Over ons

Wij zijn alle vier Diëtisten die al enige tijd bezig zijn met de specialisatie voeding en vruchtbaarheid. Allen liepen wij op meerdere vlakken vast wegens te weinig draagvlak. Aileen bedacht dat, de krachten bundelen in een vereniging de beste oplossing zou zijn om uiteindelijk ons gezamenlijk doel te bewerkstelligen.

Aileen de Vogel
“Sinds een aantal jaar is mijn droom ‘het hebben van een eigen praktijk die gespecialiseerd is in vrouwenproblematiek’ uitgekomen. Het is ontzettend tof dat mijn tweede droom ‘PCOS en vruchtbaarheid binnen de diëtetiek op de kaart zetten’ ook werkelijkheid is geworden.”


Rita Razooki
“Als ik aan de toekomst denk dan heb ik een carrière op het gebied van voeding voor de vrouw. Hierbij is voeding en vruchtbaarheid sterk aan elkaar gelinkt en heeft veel met elkaar te maken. Samen met mijn collega diëtisten wil ik zoveel mogelijk vrouwen bereiken met kennis en begeleiding naar een gezond gewicht en voedingspatroon om de kans op zwangerschap te vergroten.”


Marloes van Zeijl
“Als diëtist heb ik vrouw en voeding als aandachtsgebied. In de praktijk zie ik veel vrouwen met uiteenlopende klachten. Denk aan overgang, vruchtbaarheidsproblemen of zwangerschapsdiabetes. Omdat er op het internet veel verschillende (en niet altijd even goede) adviezen worden gegeven, ben ik erg blij met het initiatief om de krachten te bundelen en één geluid te laten horen.”


Melanie Barata de Almeida
“Tijdens mijn eigen zwangerschap tijdens de studie Voeding en Diëtetiek ontstond de interesse om mezelf te verdiepen in gezonde voeding vóór, tijdens en na de zwangerschap. Dit is uitgegroeid tot een passie om vrouwen (en mannen!) te begeleiden bij een optimale voedingstoestand ter bevordering van de vruchtbaarheid en een gezond gezin. Naast de consulten voor Voeding+Advies werk ik samen met het 9 maanden menu platform aan een betere samenwerking tussen de diëtist en verloskundige.”


Valerie Koppenol
“Mijn droom om diëtist te worden is voortgekomen vanuit mijn kindertijd en mijn passie voor voeding en gezondheid. Eerder was PCOS voor mij een onbekend onderwerp, maar door mijn scriptie heb ik de kans gekregen om te mogen ervaren dat voeding hierbij een belangrijke rol speelt. Ik heb ingezien dat hier kansen openliggen die ik met beide handen zal aanpakken. Ik vindt het dan ook erg leuk om door middel van het realiseren van mijn actieplan, welke is voortgekomen uit mijn scriptie, de verenging te ondersteunen”.